Kategorier
Guide

Hvad koster en ejendomsmægler?

Hvis du står over for at skulle sælge dit hjem, er der en god chance for, at du har et ønske om at vide, hvad det vil koste dig at få en mægler til at stå for det for dig. Det er dog svært at give et fast og konkret svar på, da der er stor forskel på, hvor godt de mange ejendomsmæglere tager sig betalt.

I og med, at der er stor forskel på, hvad det vil koste at hyre en ejendomsmægler, er det også vigtigt, at du sørger for at få flere tilbud. Det er den eneste måde, hvorpå du kan sikre, at du ikke ender med at betale for høj en pris for at få hjælp til at sælge din bolig – og det skal du naturligvis undgå.

Forskel på afregningsmetode

Ikke nok med, at det er vigtigt at holde øje med de store forskelle, der er i priserne mellem de mange mæglere, er det også vigtigt, at du er klar over, at der er forskel på, hvordan de vælger at afregne. Ikke alle er klar over dette, hvorfor mange tror, at alle afregner med fast pris.

Du vil også støde på en lang række aktører, der i stedet for en fast pris, kræver at du betaler en vis procentdel af boligens salgspris. Ofte er det mellem en og seks procent. Det er helt op til dig selv at vurdere, om du vil foretrække en fast pris eller en pris baseret på provision.

Hvis du har i sinde at hyre en mægler, hvor du skal betale en fast pris, kan du forvente, at den vil lyde på et sted mellem 35.000 og 100.000 kr. Nogle steder er den lavere, og andre steder er den lavere, men ofte er den i dette spænd.

Er det pengene værd at hyre en ejendomsmægler?

Det er ikke et krav, at du bruger en mægler, hvis du har et ønske om at sælge din bolig i Danmark. Det gør sig gældende, uanset om det er din primære bolig eller ej. Derfor er der også mange, der overvejer at forsøge med selvsalg, da de dermed kan spare ejendomsmæglerens salær.

Spørgsmålet er dog, om det er værd at gøre? Det er svært at sige, for får du din bolig solgt på egen hånd, har du sparet en del penge. Faktum er dog, at der er en meget lille chance for, at du formår at sælge boligen selv. Derfor anbefales det også, at du vælger at hyre en ejendomsmægler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *