En boligadvokat kan hjælpe dig, når du har brug for juridisk bistand jf. boligkøb. En boligadvokat er altid på din side når der enten skal købes eller handles bolig, men det skal vi nok komme nærmere ind på.

Det en boligadvokat kan hjælpe dig med, er at det hele går efter lovens rammer. Når man skal købe en bolig er det en boligadvokat man skal gå til, i stedet for ejendomsmægleren. Ejendomsmægleren er kun på en side: boligejerens side. Hvis du skal købe en bolig anbefales det kraftigt at du gør brug af en boligadvokat, for ellers risikerer du at stå med katten i sækken.

Få 3 tilbud på boligadvokater – helt gratis.

Hent 3 gratis og uforpligtende tilbud på boligadvokater. Udfyld formularen herunder, hvorefter du vil få op til 3 tilbud på boligadvokater.

Boligadvokaterne vil give dig en pris på den sag som du efterspørger. Indenfor 48 timer vil du have modtaget op til 3 tilbud – det første tilbud, allerede efter få timer.


sep
arrow

En boligadvokat kan bla. bruges til:

  • Udarbejdelse af den endelige købs/salgskontrakt
  • Udarbejdelse af købsaftale og/eller slutseddel
  • Gennemgang og delvis udarbejdelse af refusionsopgørelse
  • Forhandling
  • Plantegninger, fotos, annoncering
  • Refusionsopgørelse

.. og langt de fleste ting man skal have styr på, når man skal købe eller sælge bolig.

Boligadvokat – både til køber og sælger

Mange mennesker tror at boligadvokater kun er til køberen af en bolig, men sådan er det faktisk ikke. En boligadvokat kan hjælpe med rigtig mange ting.

Vil du gerne have tips til dit boligsalg og det seneste nye i din e-mail indbakke?
Hybrid Connect Error : Connector could not be found

Det er vigtigt at du gør brug af en boligadvokat – både når du køber og sælger.

Når du køber er det vigtigt at der er styr på papirarbejdet, for ejendomsmægleren er kun på en side: køberens side. Ejendomsmægleren skal have penge i kassen, og er kort sagt: ikke interesseret i dig når du har skrevet under. Det er meget vigtigt at den bindende købsaftale indeholder det såkaldte advokatforbehold, således at en advokat kan annullerer handlen, hvis de juridiske forhold ikke er overholdt.

Når du sælger din bolig selv (uden en ejendomsmægler) er det meget vigtigt at du gør brug af en boligadvokat. Her skal du blandt andet have boligadvokaten til at udarbejde en vurdering, til at ordne de finansielle aspekter, samt de offentlige dokumenter. Kort sagt: du skal gøre brug af en boligadvokat når du sælger selv (uden en ejendomsmægler).

Når du sælger din bolig gennem en ejendomsmægler er det ikke nødvendigt at gøre brug af en boligadvokat. Dog er det altid en god ide at ofre et par tusinde kroner på at få læst alle dokumenterne igennem, inden du sælger din bolig. En boligadvokat giver ro i sindet. Når man gør brug af en boligadvokat kan man nemlig slappe af, fordi man ved, at det hele bliver læst igennem – til punkt og prikke.

Hvorfor skal man ‘gøre brug’ af en boligadvokat?

boligadvokatDer er rigtig mange grunde til at man skal gøre brug af en boligadvokat. Vi anbefaler kraftigt at man gør brug af en boligadvokat, således at man ikke får fingrene i klemme. En boligadvokat koster ikke meget – men en bolig koster rigtig meget. Sørg for at der er styr på tingene, så du ikke skal hænge på en stor gæld resten af dit liv!

  • Hvis du er boligkøber er det vigtigt at du gør brug af en boligadvokat. Dette punkt behøver ikke megen introduktion, for du ved godt selv at det er vigtigt at have en boligadvokat når du køber bolig. Boligadvokaten skal læse alle papirerne igennem, for at sikre at du ikke kommer til at betale en forkert pris, hæfter på en forkert måde, eller hvilke juridiske grunde der nu kunne opstå.
  • Hvis du er boligsælger står du lidt i et dilemma. Skal du have fuld tillid til din ejendomsmæglere, eller skal du også have en boligadvokat med ind over. Hvis du har sit din bolig til salg hos en ejendomsmæglerkæde er det begrænset hvor meget en boligadvokat kan gøre for dig, men vi anbefaler altid at du får en boligadvokat til at tjekke op på at det hele er i orden.
  • Hvis du er boligsælger og sælger din bolig selv er det meget vigtigt at du gør brug af en boligadvokat. Når du sælger din bolig selv står du helt alene, og så er det vigtigt at du har en juridisk person der kan hjælpe dig. En boligadvokat kan typisk hjælpe dig med vurdering, salgsopstilling, tilstandsrapporten, annoncering, ejerskifteforsikring, refusionsopgørelse, forhandlinger og kontakt med køber – og mange andre ting. Det er vigtigt – det kan du godt se, ikke? Du skal ikke selv til at lege professor, for du kan umuligt finde ud af alle disse ting selv. Lad en boligadvokat gøre arbejdet for dig – det er billigt, sikkert og nemt!

En boligadvokat er en nødvendighed. Du har kun et liv – det vil du ikke spilde på at afdrage flere hundredetusinder, bare fordi at der skete en fejl – vel?

Hvad ‘koster’ det at bruge en boligadvokat?

En boligadvokat er en form for juridisk sikkerhed for dig. En boligadvokat er altid på din side og sørger derfor at du ikke kommer i ‘problemer’ i forbindelse med et boligkøb eller boligsalg.

Advokater er ikke billige. I forhold til den ydelse som de giver dig i forbindelse med et boligsalg eller boligkøb, er de faktisk ikke så dyre. Advokater har en høj timepris, men advokaterne skal oftest ikke bruge mere end 2-6 timer på hvert enkelt boligsalg/boligkøb. Det stille dig i en god situation, hvor du skal forvente at komme af med mellem 3.000 og 10.000 kroner (alt efter situationen).

Det er svært at svare konkret på. Derfor anbefaler vi at du gør brug af vores 3 tilbud på boligadvokater, således at du kan finde den bedste og billigste boligadvokat (se formularen øverst).

Hvilke ydelser tilbyder en boligadvokat?

Hvad er det egentligt en boligadvokat beskæftiger sig med?

→Offentlige dokumenter: tingbogsattest, skattebilet, m.v.

En boligadvokats primære arbejde består i at lave eller læse dokumenter, som er skrevet på et meget juridisk sprog. Du skal bruge offentlige dokumenter når du køber eller sælger bolig. Hvis du gør brug af en ejendomsmægler er dette ofte et arbejde som ejendomsmægleren har styr på. Hvis du sælger selv, er det en god ide at uddelegere denne opgave til en professionel – en boligadvokat.

→ Forhandling & markedsføring

Mange mennesker tror at en boligadvokat kun laver juridiske opaver, mne det er faktisk ikke korrekt. En boligadvokat fungerer også som din sparringspartner, hvis du fx skal sælge din bolig selv.

Det er meget normalt at en boligadvokat hjælper til med markedsføringen af din bolig, således at boligadvokaten kan få udarbejdet forhandlings-dokumenterne. Forhandlings-dokumenterne er de dokumenter som er boligadvokaternes ‘primære område’, da det er her advokat arbejdet kommer ind. En boligadvokat til altid udarbejde en kontrakt, som er til din – og kun din fordel.

→ Juridisk sikkerhed

Når man indgår en handel om en bolig, er det en beslutning for livet. En bolig eller lejlighed kan nemt komme til at koste flere millioner kroner, og hvis der sker en felj, har man gæld for livet.

Sørg for at investere et par tusinde kroner i en boligadvokat, så du er sikker på at det ikke sker. En boligadvokat er altid på din side, og vil derfor tilbyde dig juridisk sikkerhed – uanset hvad. Hvis der sker en fejl, er det boligadvokaten der skal betale for den – og ikke dig. En boligadvokat er en form for juridisk sikkerhed.

Du er godt stillet.

Opdatering: Vi er flere gange blevet spurgt til hvilken boligadvokat, vi selv vil anbefale. Vores svar afhænger af hvor i landet du køber, samt hvilken type ejendom, du køber. Et godt bud er landsdækkende Boligadvokater.info.

Leave a Comment